Field Lab Robotics

 

 

Founders van het FieldLab Robotics zijn Robomotive en AGVR.

 

Robomotive BV heeft de zeer complexe oog-hand coördinatie geautomatiseerd door het combineren van een industriële robot met vision en gripper. USP van Robomotive is de software die daarvoor nodig is.

 

 

AGVR BV, gelieerd aan de internationale AGVE Group, is een toonaangevend fabrikant van automatic guided vehicles (AGV’s). Van losse onderdelen voor de robotica tot aan volledig geïntegreerde systemen.

 

Droom van Michael Vermeer en Twan Schellekens, DGA’s van deze bedrijven, is om het mogelijk te maken dat zware, saaie en gevaarlijke delen uit productie en logistieke processen door robots worden overgenomen. Dat is goed voor de concurrentiepositie van onze bedrijven enerzijds en geeft mensen de mogelijkheid om hun persoonlijke potentieel en eigen creativiteit verder te ontwikkelen anderzijds.

Technologie die ten dienste van de mens staat.

Samen hebben Twan en Michael in 2016 in Roermond een start gemaakt met de Fabriek van de Toekomst. Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier al vanaf 2015 met eigen ogen zien wat er aan technologie beschikbaar is en op het punt staat werkelijkheid te worden. Vervolgens krijgen ze ook een concreet idee van de manier waarop dit vertaald kan worden naar het eigen bedrijf.

Vanwege de vele positieve reacties kwam vanuit LIOF en de Provincie Limburg de vraag om dit initiatief verder uit te bouwen tot een echt fieldlab. In 2020 hebben we hier hard gewerkt. Op 1 oktober 2020 zou het FieldLab officieel geopend worden door gedeputeerde Joost van den Akker. Tot ons grote verdriet overleed onze founder Twan Schellekens echter zeer plotseling één dag van te voren. Bovendien maakte COVID 19 een optimaal gebruik van ons Experience Center voor een langere tijd onmogelijk.

De officiële opening heeft inmiddels plaatsgevonden op 15 april 2021. 

  

 Sinds januari 2020 is Saskia van der Laak directeur van het Field Lab Robotics. Het verbinden van mensen, organisaties, ideeën en visies, ambities en talenten is haar missie. "Kijken vanuit andere perspectieven en samenwerken aan vernieuwing geeft energie en brengt beweging en vooruitgang. Field Lab Robotics geeft mij de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan wat technologisch mogelijk en economisch en maatschappelijk wenselijk is. De basis voor dit eerste Limburgse Field Lab hebben Twan Schellekens en Michael Vermeer met hun bedrijven gelegd. Samen met hen als aandeelhouders zet ik met enthousiasme mijn schouders onder het verder handen en voeten geven aan dit mooi initiatief voor Limburg", zegt Saskia.

In de afgelopen 25 jaar heeft Saskia gewerkt in de rollen van management consultant, lobbyist, business developer, verenigingsmanager, ondernemer, CEO, coach en commissaris/toezichthouder. Het veld van ondernemingen, overheden en onderwijsinstellingen was vooral tijdens haar job bij LWV/VNO-NCW haar terrein, met (sociale) innovatie vaak als centrale thema.

Meer over Saskia: LinkedIn