Field Lab Robotics

 

 

 

 

Ambities

Field Lab Robotics is hét onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van industriële robotisering in Limburg.

Het is onze ambitie om directeuren en managers van ondernemingen in maakindustrie, logistiek, agri en zorg bewust te maken van de kansen die robotica biedt voor de eigen organisatie. Niet alleen kansen voor de toekomst, maar ook hier en nu. 

Daarnaast bevorderen we kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie tussen bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn in de keten van industriële robotica.

Last but not least staan onze deuren open voor het onderwijs. Wij helpen docenten graag om kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met robotica.

We focussen op spelers in de volgende doelgroepen:

  • bedrijven in de robotica keten ( robots, AGV’s, grippers, sensors, RFID, MRP/ERP, AR/VR, OEE, 3D printing, artificial intelligence);
  • bedrijven en organisaties in de maakindustrie, logistiek, agribusiness en zorg;
  • onderwijs- en kennisinstituten;
  • overheden en intermediaire organisaties.

Bedrijven en organisaties die participeren in het Field Lab en onze activiteiten, maken deel uit van de Field Lab Robotics Community.

We zijn ervan overtuigd dat zien, beleven en ervaren de beste manier is om duidelijk te maken wat robotica kan betekenen voor bedrijven en organisaties. Daarom hebben we samen met onze partners een Experience Center ingericht, waar het merendeel van onze activiteiten zal plaatsvinden.

Met ingang van 1 oktober 2020 gaan we van start. Dat doen we met een feestelijke opening, waar we vanwege Covid-19 slechts een beperkt aantal gasten mogen ontvangen. Op 8 oktober organiseren we een bedrijven opening en ben jij ook welkom!

In de periode daarna beklimmen we de eerste treden van onze ambitie piramide. Met ingang van oktober organiseren we inspiratie bijeenkomsten en workshops. In 2021 breiden we onze activiteiten verder uit. 

We kunnen nu al nagaan of onze partner bedrijven een stageplek voor je hebben of dat kennisinstellingen een geschikte student voor jouw bedrijf kunnen leveren (stage of werk).