Field Lab Robotics

 

 

 

 

Ambities

Field Lab Robotics is hét onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van industriële robotisering in Limburg.

Het is onze ambitie om directeuren en managers van ondernemingen in maakindustrie, logistiek, agri en zorg bewust te maken van de kansen die robotica biedt voor de eigen organisatie. Niet alleen kansen voor de toekomst, maar ook hier en nu. 

Daarnaast bevorderen we kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie tussen bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn in de keten van industriële robotica.

Last but not least staan onze deuren open voor het onderwijs. Wij helpen docenten graag om kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met robotica.

We focussen op spelers in de volgende doelgroepen:

  • bedrijven in de robotica keten;
  • bedrijven en organisaties in de maakindustrie, logistiek, agribusiness en zorg;
  • onderwijs- en kennisinstituten;
  • overheden en intermediaire organisaties.

Bedrijven en organisaties die participeren in het Field Lab en onze activiteiten, maken deel uit van de Field Lab Robotics Community.

 

We zijn ervan overtuigd dat zien, beleven en ervaren de beste manier is om duidelijk te maken wat robotica kan betekenen voor bedrijven en organisaties. Daarom hebben we samen met onze partners een Experience Center ingericht, waar het merendeel van onze activiteiten zal plaatsvinden.

We hadden gehoopt om in oktober 2020 feestelijk te kunnen openen. Maar dat is helaas niet door kunnen gaan. We denken je eind januari 2021 welkom te mogen heten.

Na de officiële opening starten we met het beklimmen de eerste treden van onze ambitie piramide: het organiseren van inspiratie bijeenkomsten en workshops. In de loop van 2021 breiden we onze activiteiten verder uit. 

Mocht je met jouw bedrijf en/of collega bedrijven een bezoek aan ons Experience Center willen brengen, dan kunnen we dat nu alvast organiseren. We horen graag welke specifieke thema's jullie belangstelling hebben, zodat we een mooi programma voor je kunnen samenstellen.

We kunnen nu ook al nagaan of onze partner bedrijven een stageplek of werk voor je hebben of dat kennisinstellingen een geschikte student voor jouw bedrijf kunnen leveren (stage of werk).