Field Lab Robotics

IMG_9372

FieldLab Robotics naar een volgende fase: nieuwe partners aan boord!

  • 22 april 2023

FieldLab Robotics naar een volgende fase met nieuwe partners aan boord!

FLR werd in 2020 opgericht door de 2 founding bedrijven AGVR B.V. en Robomotive. Ondanks de beperkingen als gevolg van COVID 19 zijn we er toch in geslaagd een goede basis te leggen voor de toekomst. 

Er werden een aantal interessante en drukbezochte inspiratie bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken (waaronder DHL Supply Chain) georganiseerd. En samen met partners uit het onderwijs maakten vele leerlingen en studenten op een uitdagende manier kennis met de wereld van robotisering. De lego SUMO Robot Challenge die we samen met ROER College Schöndeln College 3 achtereenvolgende jaren organiseerden en ook het ZUYD Ball project voor de 1ste jaar Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences Engineering studenten zijn hier mooie voorbeelden van.

#Robotisering#digitalisering#automatisering staat nog maar in de kinderschoenen en biedt ons geweldige mogelijkheden voor de toekomst. Maar het is ook noodzaak dat we investeren in deze nieuwe technologiën, vanwege de toenemende krapte op de arbeidsmarkt.

Daarom zijn we blij met een nog sterkere verbinding met onze partners. Universiteit Maastricht University (department of advanced computing sciences), Zuyd, Gilde Opleidingen, Vista College tekenden op 20 april jl. samen met founder Robomotive een Letter of Intent. Samen maken we de volgende stap om nog meer awareness te creëren mbt de kansen van robotisering en het verbinden van kennis en ervaring van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden.