Field Lab Robotics

IMG_8975

UM studenten ontwikkelen gerobotiseerde mini insectenfarm Corosect

  • 31 januari 2023

Corosect is een Europees onderzoeksproject waarvan onder andere de Universiteit Maastricht en ook FieldLab Robotics deel uit maken. Het brengt nieuw perspectief op gedigitaliseerde en gerobotiseerde insectenteelt. Ook studenten worden betrokken bij dit project. In dit geval van het Department of Advanced Computing Science. Zo ontwikkelden zo’n 60-tal 3de jaars bachelor studenten in de afgelopen maanden een mini insectenfarm. In teams werkten ze aan gedigitaliseerde, geïntegreerde robot oplossingen voor alle fases van ontwikkeling van de insecten. Denk daarbij aan AI toepassingen, guesture, object detectie, AGV’s, interfaces, robot/cobot control, etc…

Het is de bedoeling om deze mini insectenfarm binnen FieldLab Robotics te gaan inzetten om leerlingen, studenten, maar zeker ook beslissers in logistieke en maakbedrijven zelf te laten ervaren wat er allemaal wel en niet mogelijk is met de allernieuwste technologieën en hoe die integraal toegepast kunnen worden.