Field Lab Robotics

Schermafbeelding 2022-06-23 om 13.32.40

UM Studenten bouwen mini insect farm

  • 14 september 2022

FieldLab Robotics is partner van het Europese project Corosect. Insect farming zou zomaar een geweldige oplossing kunnen worden voor onze uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid en circulariteit. Maar deze sector staat nog in de kinderschoenen. Er is nauwelijks sprake van automatisering en robotisering in insecten kwekerijen. Doel van de Corosect partners is om daar verandering in te brengen.

Gisteren zijn ca. 60 3de jaars studenten van de Universiteit Maastricht, Department of Data Science & Knowledge Engineering gestart om een mini insect farm te realiseren. Alles komt aan bod  cobot, sensoren, vision, agv’s, drones, AR, AI, etc..

Begin 2023 moet de mini plant up and running zijn in ons FieldLab, waar deze gebruik zal worden als show case voor robotica oplossingen in brede zin van het woord en zeker ook om zelf te ervaren wat er allemaal komt kijken bij robotisering en automatisering en hoeveel kansen al deze nieuwe technologiën met zich mee brengen.