Field Lab Robotics

Schermafbeelding 2021-03-18 om 15.44.25

LEGO Sumo Robo Championship eerste onderwijs project Field Lab Robotics

  • 23 maart 2021

Nog voordat het FieldLab Robotics officieel is geopend, gaat het eerste onderwijs project al van start.

Hoe eerder kids in aanraking komen met de verschillende vormen van wetenschap en techniek, waaronder programmeren en robots bouwen, hoe beter. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door projecten als Sumo Championship kunnen kinderen en jongeren spelenderwijs hun talenten ontdekken. Ook voor bedrijven is dat belangrijk. Het gebrek aan voldoende medewerkwerkers met de juiste talenten en kwaliteiten is essentieel voor bedrijven om te kunnen blijven concurreren. Deze championships is dus een geweldig initiatief, vindt Saskia van der Laak, directeur van Field Lab Robotics.

Het Field Lab is daarom “opdrachtgever” van dit project. Alle deelnemende kids zouden een bezoek brengen aan het Field Lab, als “ kick-off”  van het project. Vanwege COVID-19 is er echter gekozen voor een filmpje als startsein. Nu zijn de leerlingen van het Technasium van ROER College Schöndeln in teams aan de slag om hun eigen Lego Sumo Robot te bouwen en te programmeren. Op 30 mei komen alle teams samen en zullen hun sumo robots de ring betreden en met elkaar strijden om de eretitel. Field Lab Robotics zal 2 juryleden leveren voor deze championship. 

Helaas hebben basisscholen De Triangel [Linne] en De Steenen Brug [Roermond] hun deelname door Covid-19 tijdelijk moeten opschorten omdat hun leerlingen deze periode afstandonderwijs hebben gehad. Ze zijn vast besloten om alsnog van start te gaan om zodoende mee te kunnen doen aan de geplande Finale op 30 mei bij ROER College Schöndeln.

Initiatiefnemer Patrick Raemaekers, coördinator Technasium en docent Onderzoek & Ontwerpen van ROER College Schöndeln in Roermond, verwacht dat het Robot Sumo Championship een jaarlijks terugkomend evenement wordt waardoor meer basisscholen kunnen aansluiten bij dit bijzonder leerzame en leuke project.

https://www.deltalimburg.nl/article/6233/LEGO®+Sumo+Robot+Challenge+op+ROER+College+Schöndeln

https://drive.google.com/file/d/1tdnPfaW01dWsWEdCuAXpZqSz9lsqu54I/view